Fri frakt när du handlar över 1500 kr

Skötselråd för köksredskap

Rengöring bestick

Bestick kan diskas både för hand och i maskin, men det är viktigt att torka dem direkt efteråt för att undvika fläckar. Vid maskindiskning bör du öppna luckan efteråt så att besticken inte står i en fuktig miljö. Bestick med trä- eller plastskaft samt förgyllda detaljer bör diskas för hand.

Fläckar på bestick

Fläckar kan enkelt tas bort med en Scotch-Brite-svamp för att polera bort fläckar, men undvik grova rengöringssvampar eller stålull, som kan orsaka repor.

Skötselråd för stekpannor

Innan första användningen rekommenderar vi att du diskar kärlet för hand med ljummet vatten och diskmedel för att avlägsna eventuella produktionsrester.

Skötselråd för knivar

Knivarna är mycket vassa vid leverans. För att bevara skärpan bör du undvika att skära i plast, förpackningar, frysta varor eller ben, eftersom knivens egg kan skadas. Diska kniven för hand i varmt vatten med diskmedel och torka den varsamt efter varje användning. Använd alltid knivens egg försiktigt när du tar bort den från en magnetlist och förvara kniven säkert för att undvika skador.

Skötselråd för kvarnar

Skruva av knoppen och ta bort kvarnens överdel. Fyll kvarnen med torra kryddor, men se till att bara fylla den till två tredjedelar. Fyll aldrig kvarnen hela vägen upp, eftersom det kan försämra kvarnens malkapacitet. Undvik att använda flingsalt eftersom det lättare kan täppa till malverket. Sätt tillbaka överdelen och skruva fast knoppen igen, men dra inte åt för hårt eftersom det kan göra malningen svårare.

Ett tips är att undvika att mala över ånga, eftersom detta kan göra att kryddor och salt fastnar i malverket och gör det svårare att vrida.

Frågor?

Är ni osäkra på något, så går det bra att maila

En Värld av Smaker och Inspiration

Upptäck min Matblogg – Matfashionistan

Utforska Härliga
Rätter

Låt dig inspireras av min matlagning. Sätt guldkant på både vardag och fest. Från lyxiga förrätter och middagar till enkla, smakfulla rätter för hela familjen – här hittar du allt för att skapa minnesvärda matstunder. Allt är en kärleksförklaring till matens magi och passion.

Böcker

Böcker skrivna
av MIG

Nu är det dags att sätta guldkant på helgens middagar tillsammans med hyllade matkreatören Catarina König och hennes nya bok Helg med guldkant, uppföljare till prisbelönta Mat med guldkant och Smårätter med guldkant.

Mästarnas mästerkock Catarina König bjuder på över 50 helt nya och härliga vardagsrecept i sin efterlängtade kokbok. Recepten är såväl lyxiga som enkla och snabba att laga. Fylld till brädden med matglädje och smarta tips lockar Catarina läsaren till att sätta guldkant på middagen alla dagar i veckan.

Perfect match: kombinera mat och vin är den ultimata guiden till att skapa magi vid middagsbordet! Lär dig förstå vinets språk och låt det bli en del av din kulinariska repertoar. 

Black caviar from Siberian Sturgeon

König Caviar

Vi glada över att kunna presentera det finaste sortimentet av löjrom och svart caviar av högsta kvalitet till bästa pris. Fördjupa dig i en värld av lyx och upplev smakerna i dessa spektakulära produkter.